Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Gemisi'ne ziyaretçi akını...

347103055_272714221849643_7236923910005125730_n

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, İstanbul'dan sonra geçtiğimiz hafta İzmir'e geldi.
Günler sonra bende oğlum Çınar Yiğit Ertuna ile ziyaret ettim. Tarihe adını yazdıran Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu görmek heyecan vericiydi. Hayatımda ilk defa bir savaş gemisi görecek olmanın verdiği heyecanı tarif edemem. Sabah erken saatlerden itibaren metrelerce kuyruk oluşturan kalabalık da benim gibi heyecanlıydı... 

65 yaş üstü yürümekte güçlük çeken nine ve dedelerin gemiye girerken dua ettiklerini görmüş olmak beni farklı alemlere götürdü... Bu duyguyu kelimelere dökmek mümkün olmasa gerek. 

Geminin içerisindeki asker ve subayların beyefendiliği karşısında etkilenmemek mümkün değildi. Adeta bir film sahnesinin içerisindeydim. Klas duruşları, ziyarete gelen vatandaş ve çocuklarla ilgili ve nazik oluşları beni ve diğer herkesi büyüledi. Gemiye giriş esnasında salavat getirenler, dua edenler, diğer taraftan meraklı turistler, kendimi rüyada gibi hissettirdi.  

27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor. Zırhlı personel taşıyıcı gibi amfibi araçların yer aldığı ağır araç güvertesi, dört adet LCM mekanize çıkarma aracın bulunduğu havuz güvertesi ve aynı anda 6 helikopterin veya dikey iniş kalkış özelliğine sahip hava araçlarının konuşlanabileceği uçuş güvertesi ile zırhlı amfibi hücum aracı ve Altay tankı yoğun ilgi gördü. Uçuş güvertesinde, Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızıl Elma'ya olan ilgi ile vatandaşlar bu milli gurura ortak oldu. Gerçek değil, yalan diyenlere de; "MAKET DEĞİL GERÇEK" anlayışını getirdi.

Ülkemize bu milli duruş ve gururu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Bir başka yazımda görüşmek dileğiyle...

Güçlü Devlet, Güçlü Türkiye!