APS HABER / PINAR ETCİ - Uludağ’ın eteklerinde, 70 farklı çiçek türünden toplanan polenlerle arılar tarafından üretilen doğal balın hasadı başladı.
56 yaşındaki üretici Ali Kutluer, mesleğini babasından devraldığını belirterek, “50 yıldır bu işi yapıyoruz. Kovanlarımız tamamen doğal, arılar peteği kendileri örüyor. Bu nedenle balımız katkısız ve şeker hastaları tarafından da tüketilebiliyor” dedi.
Kutluer, bu yılki hasadın verimli geçtiğini vurgulayarak, “Şu anda hasada başladık. Karakovan balımız poleniyle birlikte çıkıyor. Mide rahatsızlıklarına ve öksürüğe birebir faydalı. Talep çok yoğun, yetişmekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu sezon yaklaşık 300–350 kilo bal elde ettiğini söyleyen Kutluer, gelecek yıl hedefinin daha büyük olduğunu belirtti: “Seneye nasip olursa 100 kovana çıkacağım. Hedefim 1 ton bal üretmek.”