APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Yeni müfredat derslerde dini referansların yapılması, “Atatürk ve Cumhuriyet” konularının azaltılması ve “Cihat, kamil insan” ifadelerinin ders kitaplarına eklenmesi gibi  nedenlerle eleştirildi. Eğitim  sendikaları ve muhalefet, müfredatın bilimsel içerikleri azaltıp ahlak derslerini artırdığına dikkat çekerek tepki gösterdi. Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Özbay, "Tekkede mürit mi yetiştiriyorsunuz?" derken, Eğitim Sen müfredatı “düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen nesiller yetiştirmek” amacıyla hazırlandığını savundu.

KPSS lisans oturumlarında ilk hafta sonu geride kaldı! KPSS lisans oturumlarında ilk hafta sonu geride kaldı!

Kademeli Uygulama ve Erişim


Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul  öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise  9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak. Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan öğretim programlarına, Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Resmi Onay ve Yürürlüğe Giriş


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, " Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni resmen onayladı. Müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden kamuoyunun erişimine açıldı.

Editör: Oğuzhan Arslan