APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Rus Tu-22M3 bombardıman uçağı Krasnogvardeysky’de bulunan boş bir araziye düştü. Ukrayna uçağın askeri bir operasyonla imha edildiğini duyurdu, Rusya ise, 'teknik arıza' savunması yaptı.

Ukrayna  Ordusu Rusya' ya ait Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağının Ana İstihbarat Müdürlüğü ve UkraynaHava Kuvvetleri'nin ortak çalışması sonucu düşürüldüğünü duyurdu. Ukraynalı askeri kaynaklar uçağın Ukrayna sınırından 300 kilometre uzaklıkta askeri bir operasyonla düşürüldüğünü kaydetti.

SAVAŞTA BİR İLK

İsrail, İran’a yönelik misillemeden  vazgeçti İsrail, İran’a yönelik misillemeden vazgeçti

Ukraynalı askeri yetkililere göre bu, Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgali sonrası muharebe görevi sırasında stratejik bir bombardıman uçağının havadaki ilk başarılı imhası.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'nin uçaksavar füze birimleri ilk kez Ukrayna Savunma İstihbaratı ile işbirliği yaparak Rusya’nın barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha etti” dedi.

MUHAREBE GÖREVİNİ GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA DÜŞTÜ

Ordudan yapılan açıklamada ayrıca, Rus ordusunun 'barışçıl Ukrayna şehirlerini vurduğunun' altı çizildi.
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı ise, stratejik bombardıman uçağının muharebe görevini gerçekleştirdikten sonra düştüğünü savundu.

Editör: Oğuzhan Arslan