Sökespor – Sarayköyspor maçı sonrası eline mikrafonu alan Makaraç’ın hedefinde Sökeli Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz vardı!..

Söke’ye yapılacak olan yeni stadın Söke halkına ihanet olduğunu ve 2 bin 100 kişilik stat yapımını Söke halkına layık gören birinin milletvekili oluşunu sorgulayan Makaraç, Söke’ye 2 bin 100 kişilik bu stadın yapılması halinde bir daha maç oynatmayacağını vurguladı. Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Söke halkına karşı ihanette bulunduğunu iddia eden Makaraç,  herkes vekil adayı olabilir... Vekili vekil yapan halktır diyerek, şimdinin Ak Parti Aydın Milletvekili ve aynı zamanda şimdilerde aday adayı olan Metin Yavuz'a karşı halkı kışkırtan tutumuyla kin ve düşmanlığa sevk etti. 

Büyük bir stadın yapılmasını engelleyenin Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un olduğunu söyledi. Sökespor taraftarını Metin Yavuz’a karşı kışkırttı. Birçok gazetecinin konuyu kaleme almasının ardından Tireli ve Tire’de yaşayan bir gazeteci olarak konuyu aydınlatmak isterim.

Tire Şehir Stadı’nın değişikliği Tire'de 60 milyon TL maliyetle yaptırıldı. UEFA standartlarındaki yeni stat, yalnız 1 yıl kullanıldıktan sonra âtıl kaldı. Tire’de dönemin belediyesi tarafından 4 Eylül 2015’te temeli atılan stat, 15 Nisan 2018’de kapılarını açtı. Maliyeti 60 milyon TL’yi bulan stadın yapım bedelinin 46 milyon TL’lik kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalanını Tire Belediyesi karşıladı. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları ve uluslararası maçların oynanabileceği söylenen stat şu an âtıl durumda. UEFA standartlarındaki stat, 4×6 metre boyutlarındaki iki skorboardun yanı sıra ses ve ışık sistemleri, akustiği ve görüntüsüyle Türkiye’nin en modern spor tesislerinden oldu.

Bu stat şu an ne işe yarıyor ve neye hizmet ediyor ona bakmamız gerekir. Tamamen ölü yatırım!

Süper Lig’de olmayan, bölgesel ve Amatör Lig’de oynayan bir yapıya neden büyük bir stat yapılsın? Ülkemizde deprem, afet vb. doğaüstü olayların olmasına karşın böylesi büyük bir yatırımın siyasiler tarafından onaylanmasını nasıl bekleyebilir siniz? Şimdi görüyorum ki; Tire'de uygulanan aynı baskı Aydın Büyükşehir’de gündeme geldi. Sökespor Kulübü Başkanı Tamer Makaraç takımını önce Amatör Lig' den çıkarmayı hedeflemeli diye düşünüyorum. Tamer Makaraç stat konusunda halkı kışkırtan ve tribünlere oynayan yaklaşımından derhal vazgeçmeli.  Uzun lafın kısası; 87.462 nüfuslu Tire’ye 15.000 kişilik bir stat uygun görülmüş ise de; 15.000 kişilik stat şu an atıl durumda.

ÜÇ YILDIR MAÇ OYNANMADI

İlçenin profesyonel kategorideki tek temsilcisi 3’üncü Lig’deki Tire 1922 stadı yalnızca 1 yıl kullandıktan sonra 2018-2019 sezonu sonrası yarışmacı haklarını Bucaspor 1928’e satarak ligden çekildi. Altınordu A takımı 2019’da statta Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 maça çıkarken, geçen sezon İzmir 1’inci Amatör Küme’deki Tire Belediyespor’un yanı sıra bazı maçlarda Göztepe ve Altınordu’nun U17, U19 takımlarının kullandığı stat, uzun süredir ise kapılarını hiç açmadı.

 

Editör: Pınar ETCİ