APS HABER / PINAR ETCİ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Aralık Cuma günü önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık görevi sona erdikten sonra açtığı Ankara-Çankaya’da, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çalışma ofisinde Özel’i ağırladı. Kılıçdaroğlu Özel’i kapıda karşıladı ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından aracına kadar uğurladı. 

Kılıçdaroğlu ve Özel, devir teslim töreninden sonra basına yansıtıldığı kadarıyla bir ay sonra ilk kez görüştü. Özel, 8 Kasım’da CHP Genel Merkezi’nde yapılan devir teslim töreninde, görevi devraldığı Kılıçdaroğlu için “Genel başkanımız için en büyük onur, örgütümüzün onu hep sevdiği ve seveceğidir. Biz de bundan sonra takıldığımız, zorlandığımız her yerde kendisinin bilgisine başvuracağız” diye konuşmuştu.

CHP’de Kılıçdaroğlu dönemi resmen kapandı | Kılıçdaroğlu “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla uğurlandı, Özel “Özgür Başkan” diyerek karşılandı

Siyasetin ve CHP’nin gündemi konuşuldu

Özel’e, CHP 38. Olağan Kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu’na desteğiyle bilinen CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti. Özel ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde, yerel seçimler, CHP’nin milletvekili kampı, il başkanları toplantısı gibi siyasetin ve CHP’nin gündemine ilişkin başlıklar konu oldu. İkili, yaklaşık 45 dakika özel olarak görüştü. Ziyaretin ardından iki isim de bir açıklama yapmadı. 

Özgür Özel, eski genel başkanlarla yemekte buluşacak

Özgür Özel, önümüzdeki hafta da CHP’nin eski genel başkanlarıyla yemekte buluşacak. Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özel’in hangi gün bir araya geleceği henüz bilinmiyor.

Editör: Pınar ETCİ