APS HABER / PINAR ETCİ - Sunuculuğunu Günay MEASEY 'nin yaptığı konserin Konuk sanatçısı...

Bulgaristandan gelerek katılan ve Şef Suat Sancar 'ın E.Ü. Devlet Türk Müziği Konservatuvarından arkadaşı Rumelili Fahri NUR oldu.. Konserde üst düzey protokol ve seçkin konuklar yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi, Osman Koray ERTAŞ, KKTC Elçisi Çimen KESKİN, Başkonsolos Namık CAFER, Azerbaycan Londra Büyükelçiliğini temsilen Elçi yardımcısı Rasim MAMMADOV  ve Konsolos Kamal BINYETLI ve bir çok dernek ve bazı federasyon başkanları katıldılar.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 12.15.32

İşte İran'ın yeni Cumhurbaşkanı İşte İran'ın yeni Cumhurbaşkanı

Yaklaşık 20 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve Sanatçı Suat Sancar tarafından kurulan Londra Türk Sanat Müziği Korosu 'nun başkanlıĝında, bünyesine baĝlı, Birmingham ve Manchester TSM Koroları tarihi bir konsere imza attı. 
Şef Suat Sancar yönetiminde titizlikle hazırlanan koroların ortak konseri, seyircilerin  büyük hayranlığını kazandı.
Atatürk'ün Sevdigi Şarkı ve Türkülerden oluşan repertuvarı başarı ile seslendiren Koroların Solistleri ;Tuğçe Bıçakçı, Begüm Canan Yıldız, Müge Stubbert, Ebru Tez, Bahar Çaylak, Sumru Whitehorn, Emre Gökyiğit, Gamze Özkök, Halil Lale,  
Nurettin Çıraklı, ve geçen yılın engelliler ses yarışması birincisi, Nesli Arı birbirinden  güzel eserler yorumladılar.
Konuk Sanatçı Fahri Nur, üç güzel eserle programa katıldı, ilki anonim bir eser  "Kerimem", diğer ikisi ise kendi besteleri olan "Canım Rodoplar" ve "Şanlı Tuna" oldu.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 12.16.13
Ardından Şef Suat Sancar'ın  bölümünde seslendirdiği ilk eser Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale  Şehitlerine" kasidesi, salonda büyük bir duygusallık ve hüzünle dinlendi. İkinci eserde ise Atatürk'ün Sevdigi Şarkılardan olan "Bir Fırtına Tuttu Bizi" eserini, öĝrencisi Brunel Üniversitesi Müzik bölūmü, mezunu Beste Cıkcık ile seslendirdiği 
Şef Suat Sancar'ın icrası geceye damgasını vuran özel bir bölüm oldu. Gecenin sonunda konuk sanatçı Fahri Nur'a plaketini Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş takdim etti, Ertaş; ilk görev yerinin Bulgaristan olduğunu ifade ederek, konuk sanatçının "Canım Rodoplar" eserine atifta bulundu; büyük bir ilgiyle izlediğini ifade etti. 
Gecede Londra Atatürk okullarının kurucusu Türker Çakıcıya verilmek üzere, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" nü KKTC Elçisi Çimen Keskin takdim etti. Ödülü Çakıcı adına, okul idarecisi Zeliş Özakınsel aldı. Konserin Anasponsoru METO Printe ise; Azerbaycan Elçi Yardımcısı Rasim Mammadov takdim etti.
Ardindan Şef Suat Sancar Konserin Basın Sponsoru, TURKISHPRESS UK'ye imtiyaz sahibi İsmail Karakaş'a plaketini teşekkürleriyle takdim ettim. Sırasıyla diğer Sponsorlar, CHIC 2 CHIC,  WOMEN INSPIRE WOMEN, JOICE Cafe, LAZ RESTAURANT, sahiplerine ayrı ayrı plaketleri takdim edildi.

İngiltere'de Kültür ve Sanat Elçiliĝimizi yapan  ve  İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından taltif ve teşekkürleri ile onurlandırılan sanatçı Suat Sancar yaptıĝı açıklamada:

Kültür ve sanatımızın İngiltere' de yaşatılıp, yaygınlaştırılması adına, yaklaşık 20 yıldır faaliyetlerini sürdüren Londra TSM Koromuz; bir çok başarılı konsere imza atmıştır. Bünyemize baĝlı Birmingham ve Manchester korolarımızla birlikte bugün "üç devlet bir millet şiarı ile devlet bayraklarımızın altında, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün Sevdiĝi Şarkı ve Türküleri hep birlikte seslendirdik, Cumhuriyetimizin 100.Yılı hepimize kutlu olsun, ifadelerinde bulundu. 
Konserin sonunda ise, Şef Suat Sancar Koronun içerisine, TC Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve bayan Ertaşı, KKTC Elçisi Çimen Keskin, Azerbaycan Elçi Yardımcısı Rasim Mammadov ve Konsolos Kamal Binyetli, Leicester Türk Dernekleri Başkanı Murat Şükrü Acar', KKTC Dernekleri Konsey Başkanı Kenan Nafi , Limasollular Derneği Başkanı Arife Redvan, Kanal T Londra direktörü Duygu Tağmaç, Global Management temsilcisi Bilal Gür'ü hep birlikte sahneye alarak tüm konuklarla birlikte; Azerbaycanlı Bestekar Mehmet Türkel' in "Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa " marşını tüm seyircilerle birlikte, coşkuyla seslendirdiler...

Editör: Pınar ETCİ