APS HABER /OĞUZHAN ARSLAN - 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde alınan başarısız sonucun ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dönük istifa çağrıları gündeme gelmişti. 1 Nisan'da açıklama yapan Akşener, partisini olağanüstü seçimli kurultaya götüreceğini açıklamıştı.

Özgür Özel Bursa'da konuştu Özgür Özel Bursa'da konuştu

İYİ PARTİ'NİN YEREL SEÇİM KARNESİ

Geçtiğimiz sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti, bu seçimlere müstakil olarak girme kararı aldı. 

14 Mayıs 2023'teki genel seçimlerde yüzde 9,69'la 43 milletvekili çıkaran İYİ Parti'nin oyları yerel seçimde yüzde 3,77'ye geriledi. Partinin birinci çıktığı tek il ise Nevşehir oldu.

Kavuncu Ve Akburak İstifa Etmişti

İYİ Parti'de 31 Mart seçimleri sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, partideki Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevini bıraktığını duyurdu.

İki siyasetçi de istifa açıklamalarını sosyal medya paylaşımlarıyla yaptı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirten Kavuncu, daha önce partiler arasında ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde "parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu" ve ittifak sisteminin "büyük partileri güçlendirdiğini, oy oranı biraz daha az partileri ise erittiğini" savundu.

Parti içinde İBB adaylığı için sorumluluk aldığını dile getiren Kavuncu, "Seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız" dedi.

Editör: Oğuzhan Arslan