APS HABER / PINAR ETCİ - İngiltere'nin üç büyük şehrini kapsayan; Atatürk'ün Sevdiĝi, Şarkı ve Türkülerden oluşan repertuvar ile Cumhuriyetimizin 100.Yılına Özel Konserler Serisinin sonuncusu Manchester'da, Manchester Türk Sanat Müziĝi Korusunun Konseriyle sonlandı. Korolar Başkanı, Şef Suat Sancar'ın projesi ile İngiltere tarihinde bir ilk olan Cumhuriyet Konserleri serisi ilk olarak 27 Nisanda Birmingham Türk Sanat Müziği Korosu'nun Konseriyle başlamıştı, ardından 4 Mayısta başkent Londra'da Londra, Birmingham, Manchester Türk Sanat Müziĝi Koroları ortak konseri başarılı bir şekilde gerçekleşmişti. 19 Mayıs pazar akşamı ise saat 19:19 'da başlayan Manchester TSM Korosu konseri ile; yine coşkulu ve başarılı geçen konserler serisinin sonuncusu da gerçekleşmiş oldu.


NWTCA (North West Turkish Community Association Manchester) ile ortak düzenlenen konser de; Birmingham ve Londra'daki konserler gibi coşkulu ve başarılı oldu. Londra 'da Sanatçı Suat Sancar'ın koroları üç Türk Devlet Bayrakları altında, Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarını bir araya getirerek Cumhuriyetimizin 100.Yılını coşkuyla dünyaya duyurmuştu. Devletlerin en üst düzeyde Elçiler, Elçi Yardımcısı, Konsoloslar düzeyinde temsil edildiği Londra konserinin ardından, sanatseverler Manchester'da da başarılı bir konser izlediler. Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın, Konsolos Safa Sert, Muavin Konsolos Metin Güler; eşleri ile birlikte konsere iştirak ettiler.
Protokolün yanısıra, North West bölgesinde yaşayan sanatseverlerin doldurduğu salon Pars Wood Road Church Türk Müziği naĝmelerimiz ile dolarak, coşku yarattı.

Dd9B863D 22Ec 42B6 A1B3 60E7A1851B8C
Konserin sunuculuğunu Birmingham TSM Korosu Başkan Yardımcısı Günay MEASEY 'in yaptığı programda, solistler ise sırasıyla; Serap YILDIRIM, Neşe Şener BROWN, Müge STUBBERT, Ebru TEZ, Bahar ÇAYLAK, Atilla SANCAR, Esra SEVİMLİ, Gülçin BULUT, Halil LALE, Nesli ARI oldu. Konuk Sanatçı bölümünde kanuni Naci Göçen, kendisine ait seslendirdiği bir  bestesiyle geceye renk kattı. Birmingham TSM Korosu' ndan gecede görevli solistlerin yanısıra, Birmingham TSM Korosu Yönetim üyelerinden Sosyal Etkinlikler Bṣk. Deniz AHMED 'de gecede yer aldı. 


Konserin son solosu ise Koro Şefi Suat Sancar 'ın kendisine ait seslendirdiği bestesi "Sen Kal Buralarda "  eseri oldu.
Konserin sonunda sahneye davet edilen, Başkonsolos Seyfi Onur Sayın; yaptığı konuşmada; başarılı konser için Şef Suat SANCAR 'a ve tüm koristlere tebrik ve teşekkűrlerini ifade ederek, böylesi anlamlı bir gecede bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Koroyu destekleyen Sponsor firma temsilcilerine  plaket takdiminde bulunmak üzere; Başkonsolos Seyfi Onur Sayın, Konsolos Safa Sert  ve Muavin Konsolos sırasıyla; 
Şef Suat Sancar tarafından sahneye davet edildi. Sonrasında Şef Suat Sancar Manchester Başkonsolosluğunu temsilen gelen heyeti koro içerisine alarak final eseri olan "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa " marşını koristlerle birlikte seslendirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in NATO ile ortaklık ilişkisi sürdürmesi mümkün değil Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in NATO ile ortaklık ilişkisi sürdürmesi mümkün değil


Gecenin sonunda; Korolar Başkanı ve Şefi Suat Sancar ise konuklara hitaben; Birlik ve beraberliğimize vesile olan; Atatürk'ün Sevdigi Şarkı ve Türkülerden oluşan repertuvar ile Cumhuriyetimizin 100.Yılına Özel Konser için Manchester TSM Korosu üyelerini, ardindan, konuk koro Birmingham TSM Korosu üyelerini ayrı ayrı tebrik etti. Katılımları için konuklara, daha sonra ise; destekleri için sponsor firmalara teşekkürlerini ifade ederek; Cumhuriyetimizin 100.Yılı hepimize kutlu olsun dedi.
 

Editör: Pınar ETCİ