APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim programı kapsamında Adalar Halk Buluşması'na katıldı. 

İmamoğlu konuşmasının başında, hizmetleri için Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'e teşekkür etti. "Değerli Adalar Belediye Başkanımız Erdem Gül'e teşekkür ediyoruz. Deneyimlerini yeni başkanımıza aktaracağından şüphe duymuyoruz" dedi.  

Partisinin Adalar Belediye Başkan Adayı Ali Ercan Akpolat için destek isteyen Ekrem İmamoğlu,  "5 yıl boyunca israfa adalete nasıl dur dediysek, İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Seçim Kampanyasını Beşiktaş'ta Bitirdi

İmamoğlu, "Adam kayırma, torpil değil, hizmet ve liyakat kazanacak" dedi. Halkçı bir belediyecilik anlayışları olduğuna vutgı yapan İmamoğlu, yeni dönemde de bu yöndeki hizmetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

İmamoğlu, dün Sultanbeyli’de yaptığı mitinginden söz ederek, “Dün oradaki kalabalığa bakarken kendimi evimin salonunda hissederken şimdi de kendimi evimizin balkonunda hissediyorum” dedi.

Kalabalığın “ceketi çıkar kolları sıva” sözleri üzerine İmamoğlu , geçtiğimiz İstanbul seçimlerinde hafızalara kazınan hareketini yineledi.

Yarın gerçekleşecek olan seçimde sandıkların korunmasını ve gönüllülerin sorumluluk alması çağrısı yapan İmamoğlu şunları söyledi:

“Kanal ismi üzerinden şehre ihanet etmek isteyenler var. Biz bu kentin muhafızlarıyız. Yarın akşam müjdeli haber alacak mıyız? 1 Nisan sabahı mis gibi hürriyet, diyeceğiz. Seni seviyorum İstanbul.”

Konuşmasına “Yalanı kumpası iftirayı adet haline getirenler var” diyerek başlayan İmamoğlu, 2019 seçimlerinin iki defa tekrarlanmasını şöyle hatırlattı:

“Benim anamın ak sütü gibi helal başkanlığımı geçen dönem yalan ve hileyle aldılar mı? Aldılar. Ama yarın çok önemli bir gün. Yarın herkes o sandıkta eşitlenir. Size haddinizi bildirmeye çalışanlara, size yalanlarla kumpas kuranlara iradenizi göstermeye hazır mısınız? Ben diyorum ki seçime bir gün kala bari vazgeçseler.”

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biz genç bir ekibiz, birlikte çalışıyoruz ve birlikte birbirimizin becerisine inanıyoruz. Çok güzel bir 5 yılı daha İstanbul’umuza yaşatacağız. Yeni nesil bir belediyecilik. Demokrasinin en güçlü sınırlarına kadar tırmanacağız. Demokrasinin bütün kurallarını Hem Rıza Başkanım hem ben ve diğer arkadaşlarım hep birlikte ant içiyoruz. Ahlaklı, kimliklik, nitelikli sonuna kadar demokrasinin kurallarını uygulayan bir ekip olacağız.

Milletin en güçlü olduğu yer sandıktır. Milletin eşitlendiği yerdir sandık. Yarın sandıkta size haddini bildirmeye çalışanlara milletin iradesini gösterin. Ben kimseyi ayırmam herkesi eşit severim. Herkesi ben hür ve eşit gören bir insanım. 5 yıldır bu eşitlik duygusuyla insanımızın hep yanında olduk. Kreş, yurt, burs, anne kart var mıydı bu şehirde. Biz bu kentte metro fatihi olduk ve metroyu ayağa kaldırdık. Yatırım ve icraatcitarafımız sıçrayarak ayağa kalkacak. Sosyal destek ahlakını bile değiştirdik onlar oy pazarlığıyla desteği yardımmış gibi lütufmuş gibi yaptılar. Bizim inancımız ne der alan eli veren el görmeyecek. Bizim yaptığımız tek şey sizlere ait bütçeyi ahlaklı yönetip her vatandaşa eşit dağıtabilmek. Milletin parasını yani millete vermek bir avuç insana değil. 5 yılda onların 25 yılda yaptıklarını yaptık şimdi 10 yılda 50 yıllık iş yapacağız iş. Yarın tüm vatandaşlarımızı bu şehre ihanet edilmesin diye, kanal ismi üzerinden şehir talan edilmesin diye biz yarın şehrin muhafızı olmaya devam edeceğiz. Tüm İstanbulluları yarın sandığa davet ediyorum. Okulların bahçelerini demokrasi şölenine çevireceğiz. 1 Nisan sabahı İstanbul’da mis gibi demokrasi, cumhuriyet, özgürlük ve mis gibi İstanbul hissedeceksiniz. Yarın her şey çok güzel olacak.”

Editör: Oğuzhan Arslan