APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi’nin DEM Partili Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevinde gönderildi.

Hakkari İl Gazetesi’nden Zeki Dara’nın aktardığına göre kararın ardından çarşı merkezine doğru yürüyen ve aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın da bulunduğu siyasetçilere polis müdahale etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuyla ilgili açıklamasında “Saray halka savaş açtı. AKP’nin darbesi tescillenmiştir. Erdoğan, bu kayyum politikandan vazgeç. Sen bize yani halka, yani hakka, yani hukuka, yani adalete savaş açıyorsan bu halk da sana demokratik zeminde bunu cevabını en iyi şekilde verecektir. Kayyum darbedir, kayyum irade gasbıdır” dedi.

Ne oldu?

Trabzon'un ilk kent lokantası hizmete açıldı Trabzon'un ilk kent lokantası hizmete açıldı

DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kazandığı Hakkari Belediyesi’ne polis tarafından baskın düzenlendi. Parti, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın Van’da gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkanvekili olarak atandı. Açıklamada, Akış’ın “silahlı terör örgütünü yönetmek”, “silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından dava dosyası bulunduğu ve yargılamanın devam ettiği aktarıldı.

Partinin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, “Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart’ta demokratik yollarla gösterdi” denildi.

Partinin açıklaması şöyle:

“Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van’da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart’ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari’ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz.”

Editör: Oğuzhan Arslan