APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Foça Belediyesi'ne bağlı işçiler dört aydır maaş almadıklarını belirterek iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. DİSK Genel-İş 4 No’lu Şube üyesi işçiler Foça Nihat Dirim Demokrasi ve Barış Meydanında basın açıklaması yaptı. Eyleme Foçalı yurttaşlar da destek verirken, Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu pankartıyla işçilere destek verdi.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'nın da katıldığı basın açıklamasını DİSK Genel-İş 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin okudu.

İzmir'deki elektrik akıma kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili 14 şüpheli tutuklandı İzmir'deki elektrik akıma kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili 14 şüpheli tutuklandı

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ

Foça Belediyesi Bağ-Kent Şirketinde işçilerin ücretlerini alamadığını söyleyen Tekin, “3 aydır maaşlarımız, sadece 2 defa 10 bin ve 12 bin 500 TL olarak yatırıldı. Kadrolu işçilerde ise 6 ikramiye henüz ödenmedi. Belediye başkanı ödemelerle ilgili tüm yolları denediğini bizlere iletti. Bizler de kendisine inanmak ve güvenmek istiyoruz” dedi.

ÜCRETLERİMİZ ÖDENSİN

Kendilerinin harcama yetkilisi olmadığını belirten Tekin, "Belediyenin borçlarını da biz yapmadık. Evet para yok, biz anlamak istiyoruz ancak evde çocuk, eş, mahalledeki bakkal, ev sahibi, banka, tefeci anlamıyor, anlatamıyoruz. Bizim için aldığımız maaşlar çok büyük hayati öneme sahip. Bu enflasyonda, bu yoklukta aldığımız her bir kuruş, bizim için hayati önem taşır, her bir kuruş bizim alnımızın teridir, çocuğumuzun ekmeğidir" diye konuştu.

İşçilerin ücret alacaklarının, zamanında ve düzenli olarak ödenmesini istediklerini belirten Tekin, "İşçilerin maaşları ve diğer alacak ücretleri bir an önce ödenmeli, işçi huzurla işinin başında olmalı ve bundan sonraki süreç, birlikte yürütülmelidir. Aksi halde, İş Kanunun 34. maddesi gereği üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğimizi, eylem ve etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Editör: Oğuzhan Arslan