APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’ın Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya’yı makamında ziyaret etti. Kaya’yı tebrik eden İmamoğlu, duygularını aktardığı belediye anı defterini imzaladı. İmamoğlu ve Kaya, tebrik ziyaretinin ardından, Ortahisar Belediyesi önünde kendilerini bekleyen coşkulu kalabalıkla buluştu.

Şimdi yeni bir dönemin başladığını söyleyen İmamoğlu, “Hep birlikte, milletimizin gücüyle, nasıl ki demokrasi arayışında, özgürlük arayışında sevginin, saygının hakim olduğu bir sürecin olgunlaşmasında, hepiniz yeni bir arayışa, yeni bir umuda, 31 Mart’ta mühür bastınız ya. Şimdi yeni bir dönem, yeni bir arayış, yeni bir hizmet anlayışı, yeni bir yöneticilik anlayışı başladı: Tam yol ileri diyoruz” dedi.

İmamoğlu, Türkiye’nin, devletin sahibinin millet olduğunu vurguladı, “‘Ben, bir sistemin sahibiyim’ diyen, ‘Buyruğumla şunu yaptım’ diyen, ‘Talimatımla emrettim şöyle oldu’ diyen, biri görevden ayrılacağı zaman, ‘Af diledim, görevden ayrılıyorum’ diyen dönem, bitmiştir” diye devam etti.

Özel: Çiftçi sayısı 10 yılda yüzde 55 azaldı Özel: Çiftçi sayısı 10 yılda yüzde 55 azaldı

“Bir kişiye değil, millete hizmet etmenin tadını çıkarın” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Biz, milletçe özgürlüğüne düşkün insanlarız. Biz, demokrasi aşığıyız, demokrasi. Şimdi ne yapacağız? Daha fazla sizi dinleyeceğiz. Bu şehrin zeki insanlarını, bu şehrin akıllı, gençlerini, hanımefendilerini, beyefendilerini daha çok dinleyeceğiz. Başkanımız, sizlerle çok güzel projeler üretecek. Biz de onu yapıyoruz İstanbul’da. Bu, milletin ayağa kalkmasıdır. Millet, gücünün farkına varacak. Millete hizmette yarışın kaybedeni yok ki, hepimiz kazanıyoruz. Bizim yolculuğumuz, böyle bir yolculuk. Çok başarılı olacağız. Arkamızda sizin gibi kıymetli hemşehrilerimizin gücünü hissedeceğiz.”

İmamoğlu, konuşmaların ardından Ortahisar Belediyesi’nden Trabzonspor Kulübü’ne geçti. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yurtdışında olmasından dolayı, İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Asbaşkan Zeyyat Kafkas ile kulüp yöneticileri tarafından karşılandı. Trabzonspor’a önümüzdeki süreç için başarılar dileyen İmamoğlu, ülke futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamına yönelik düşüncelerini de dile getirdi.

Doğduğu köye gitti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ortahisar’dan önce ilk ziyaretini Akçaabat Salacık Köyü’nde yaşayan 93 yaşındaki aile büyüğü Havva Cimşit’e yaptı.

Salacık’tan yakınlarının hayır dualarıyla ayrılan İmamoğlu, yol üzerinde eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, çocukları Semih İmamoğlu ve Beren İmamoğlu’yla buluşarak, kendi köyü Cevizli’ye doğru yola çıktı. İmamoğlu çifti ve çocukları, Cevizli’deki ilk olarak aile kabristanı ziyaretini gerçekleştirip, dua etti.

Editör: Oğuzhan Arslan