APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan  “Şu anki iktidar hukuk tanımıyor, Anyasa tanımıyor. Yerel Seçim  aynı zamanda iktidarı uyarmak için çok önemli bir fırsat. Yerel seçimlerde belediye başkanlarını seçeceğiz ama yerel seçim aynı zamanda iktidarı uyarmak için, iktidara ‘yanlış yapıyorsun, faul yapıyorsun, hukuk tanımıyorsun’ demek için bir fırsat. Sandık  başına giderken unutmayın ki bu seçim sadece belediye başkanlarını seçmekten ibaret değil. Sandıktan çıkacak sonucun aynı zamanda milletimizin hükümete gösterdiği sarı kart olması gerekiyor. Yani kullanacağımız oyların hükümete bu sarı kart mesajını vermesi lazım” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir’in ilçeleri; Tire, Torbalı, Buca’yı ziyaret etti. Babacan, ardından Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babacan’a İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, DEVA Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serap Karaosmanoğlu ve ilçe adayları eşlik etti.

İzmir DEVA Partisi’nin ilk teşkilatlandığı illerden bir tanesi olduğunun altını çizen Babacan, “Yerel seçimlere doğru giderken seçimler demokrasi sınavı olacak Türkiye için. Pek çok siyasi seçime bir kala apar topar seçim beyannamesi açıkladı bazıları daha açıklamadı bile. Ama biz DEVA partisi olarak bunu iki sene önce ortaya koyduk. Bütün belediye bakan adaylarımızla birlikte 500 projelik bir havuz oluşturduk ve milletimizin karşısına hazır olarak çıktık. Etik kurallar bildirgesi yayınladık. Yani biz diyoruz ki ‘biz belediyeciliği temiz yönetiriz’ bu etik kurallar bildirgesi Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilk. Belediyecilik deyince ilk akla gelen rant oluyor ancak biz iddiamızı temiz düzgün belediyecilik olarak ortaya koymuş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan Arslan