APS HABER / PINAR ETCİ - Gelişmeler sonrası Divan Başkanı Vefa Küçük, seçimi Koç'un kazandığını açıkladı. Böylece sarı lacivertlilerde 3. Ali Koç dönemi başladı. Koç yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe Çağı bugünden itibaren başlıyor." dedi. İşte tarihi kongreden ayrıntılar ve yansıyan kareler...

Fenerbahçe Kulübü'nün tarihi seçimi gerçekleşti.

Ülker Stadyumu'nda düzenlenen genel kurul toplantısı için sabah erken saatlerde stadyuma gelen üyeler, uzun kuyruklar oluşturarak yoğun katılım gösterdi.
 

REKOR KIRILDI

Koç'un oy pusularının rengi sarı, Yıldırım'ın ise beyaz olduğu seçimde 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkı vardı. Bu rakamdan aidatını yatırmayanları çıkarınca 33 bin üyenin sandığa gelmesi bekleniyordu.

Toplamda 27 bini aşkın rekor oy kullanıldı.

Koç oyunu 27, Yıldırım ise 45 numaralı sandıkta verdi.

2018'deki Koç-Yıldırım yarışında 21 bin oy kullanılmıştı.

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 3

Seçimin ardından Yıldırım, Koç'u başkan ilan etti. Divan Başkanı Vefa Küçük de seçimi Koç'un kazandığını açıkladı.

Böylece Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi başladı.

Rusya  bombacısı Bodrum'da yakalandı Rusya bombacısı Bodrum'da yakalandı

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 4

İkili birlikte kürsüye gelirken, Koç'u tebrik eden Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler. Bugün Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık. Yol haritasını çizdik. İnşallah Sayın Ali Koç ve yanındaki arkadaşları, bu harita doğrultusunda bu sene Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar. Biz de elimizden gelen desteği veririz. Hepinizi seviyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Alkışlar eşliğinde kürsüden inen Yıldırım, resmi sonuçları ve Koç'un açıklamalarını beklemeden stadyumdan ayrıldı.

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 6

"FENERBAHÇE ÇAĞI BAŞLIYOR"

Koç yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik bir kongreyi tamamladık. Yaklaşık 28 bin kongre üyemiz oy kullandı. Burada da büyüklüğümüzü gösterdik. Resmi olmayan sonuçlar hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Aziz Yıldırım ve ekibine bunu demokrasi şölenine dönüştüren sizlere yürekten teşekkür ediyoruz. Kampanya süresi boyunca birkaç kez 'Bu yarışın bir kaybedeni olmasın o da Fenerbahçe olsun' dedim. Şimdi bunu gerçekleştirme zamanı. Fenerbahçe Çağı bugünden itibaren başlıyor. Başarılara doyacağımız hayran sayımızın artacağı ulusal ve uluslararası başarılar elde edeceğimiz bir dönem yarından itibaren başlamaktadır.
Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Kırgınlıklar bitsin geleceğe yepyeni bir sayfa açalım. Bu yolda samimi bir şekilde bir adım atan herkese 10 adım atacağız. Riva tarafında bugün sonuçlardan memnun olmayan birileri vardır, artık değişim zamanı. Fenerbahçe'mizin menfaatlerini her şeyden üstün tutacağız."

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 7

Kongrede oyuncu Sarp Akkaya gibi ünlü isimler de yer aldı.

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 8

ALİ KOÇ'UN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 9

AZİZ YILDIRIM'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın.

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 10

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 15

Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi - 16

Editör: Pınar ETCİ