APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - AK Parti Urla Belediye Başkanı adayı Tarkan Bakırlı , ilçenin prestijli ve gelişmiş bir yer olduğunu ama hizmet konusunda eksikleri olduğunu söyledi. Mevcut yönetimin ilgilenmediği sorunlarla başa çıkmak için aday olduğunun altını çizen Bakırlı, sürekli saha çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve vatandaşın fikrini aldığını belirtti. Bakırlı, “AK Parti’nin kurucu üyesi olduğum için bugüne kadar devamlı sahadaydım. Bugün de halkın teveccühü ile karşı karşıyayız. Bu dönem halkımız bir değişim ve hizmet istiyor. Artık bu hizmeti de nereden alabileceğini çok iyi biliyor. Bu dönem Urla’da bir değişiklik olacağına inanıyorum” dedi. Başkanlık görevini halka hizmet politikasıyla yapacağını belirten Bakırlı, “Biz hizmetkarlığa talibiz. Bizim için siyaset bir amaç değil, araçtır. Bu aracı da en iyi iktidar partisin getirecek, biz de buna vesile olacağız. Makam odamız değil, hizmet odamız olacak” dedi.

‘DEMOKRASİDEN YANAYIZ’

2019 seçimleri sonrası mevcut belediye başkanının yerine kayyum atanması üzerine konuşan Bakırlı şu sözleri aktardı: “Biz demokrasiden yanayız. Bu yönetimleri siyasi partiler gerçekleştirmeli ama o günkü şartlarda sokağın sesine kulak vermediler. Bu sebeple talihsiz bir seçim yaptılar. İster istemez terörle irtibatlı bir belediye başkanı ortaya çıktı. Bu başkanın döneminde halka açık olmayan sahiller kayyum atamasında sonra halka açıldı, plajlar kullanılır hale geldi.”

-

‘VATANDAŞI BIKTIRDILAR’

İlçeye dair çalışmalarına değinip, halkla birlikte yönetim gerçekleştireceğini söyleyen Bakırlı, “Genel olan sorunların hepsini halkla ve STK’larla masaya yatırıp birlikte karar vereceğiz. ‘Ben’ değil, ‘Biz’ mantığıyla hareket edeceğiz.  Çevre olarak güzel bir çevreye sahibiz ama 80’li yıllarda döşenen bir alt yapı var. Zamanında yapılan bu yanlış sistemin sonuçlarını bugün de görüyoruz. Musluk suyumuzun, kanalizasyon suyuyla karıştığını düşünüyoruz. Bunun kesinlikle olmaması gerekiyor. İmkan doğrultusunda ‘Gülbahçe Suyu’ dediğimiz şifalı suyu halkın musluklarından akıtacağız. Çeşmeden içilebilir su akmalı. Tarım kooperatiflerine de belediye olarak tam destek vereceğiz. Bunun dışında Urla Belediyesi kaçak olarak yapılmış, ruhsatsız bir bina. Depremde denetiminden sonra yıkım kararı verildi. Seçimden sonra belediye binasını yıkıp, yeni bir bina yapacağız. Turizm açısından bakacak olursak insanların gelip kalabileceği bir otelimiz yok. Bunun teşvikini yapmamız gerekiyor. Bazı mahallelerimizde hala kanalizasyon yok, foseptik var. Bir mahallede olup diğerinde olmasa bile oradaki bakteriler, sinekler çoğalıyor. Halk bunun sıkıntısı içerisinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU atık bedelini alıyor ama buna rağmen hizmeti getirmiyor. Vatandaşı bıktırdılar artık. Ulaşım konusunda da mağduriyet yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda çözüm üretmesi gerekiyor. Belirli bir saatten sonra ulaşım olmuyor. İnsanların özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Bunun yanı sıra dezavantajlı vatandaşlara ve emeklilere ‘Urlakart’ diye bir kart çıkartacağız. Esnaftan alışveriş yapmak şartıyla bu karttan yararlanabilecek. Belediyemizde bir nikah salonumuz yok. Buna çözüm bulacağız” dedi. Urla’nın tarihini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar da gerçekleştireceğini söyleyen Bakırlı, “Bizim denizimizin altında bile bir tarih var ama görünmüyor. İnsanlarımız bunu görsün diye turlar yapabiliriz. Bunları videolarla ya da uzman kişilerle insanlara aktarabiliriz. Belediyelerin bu konuda hükmü yok ama biz bunu destekleyeceğiz. Anıtlar Kurulu’na maddi, manevi destekte bulunuruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan Arslan