APS HABER / PINAR ETCİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Mehmet Şimşek'e en düşük emekli maaşı için talimat geldi. Emekliye zam düzenlemesi nasıl olacak? 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve memur maaş zammı ile Ocak 2024'te toplumun hemen her kesimini ilgilendiren adımlar atılacak. Bakan Mehmet Şimşek Ocak 2024 emekli zammı düzenlemesi için bütçe sınırlarını sonuna kadar zorlayacak. Asgari ücretin 12'ye yakın refah payı ile belirlenmesi sonrası sıra emekli ve memur zammı için yapılacak düzenlemelere geldi. Refah payı hariç emekli ve memur zammı ne kadar olacak? 2024 kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu?

İşte rakamlarla milyonların merak ettiği tüm detaylar...

Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı ne kadar oldu?
Enflasyon farkı ve toplu sözleşme ile memur zammı ne kadar oldu?
65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ne kadar oldu?
2024 Kıdem tazminatı tavanı kaç lira?

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak 2024 Aralık ayı enflasyon oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon oranını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Aralık'ta aylık bazda yüzde 2,93, yıllık bazda ise yüzde 64,77 olarak gerçekleşti.

Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 49,25 oldu.

6 aylık enflasyon: Yüzde 37,57
Refah payı hariç hesaplanan SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 37,57
Memur enflasyon farkı: Yüzde 29,78
Toplu sözleşme zammı: Yüzde 15
Memur zammı: Yüzde 49,25
 

Editör: Pınar ETCİ