APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İsmail Cem Kültür Merkezi'nde Çorum  Üçköy Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği'nin '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kapsamında düzenlediği etkinliğe katıldı. İzmir'in aydınlığın, demokrasinin ve hoşgörünün şehri olduğunu söyleyen Tugay, "Bir arada yaşamanın oluşturduğu güzelliklerin şehri. İnsanların birbirine kötü gözle bakmadığı, birbirini dışlamadığı, mahallelerin ikiye bölünmediği, her kesimden insanın bir araya gelebildiği insanların şehri" ifadelerini kullandı. Kadınların sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda sorun yaşadığını söyleyen Tugay, şu ifadeleri kullandı:

“Çok sayıda kadın erken yaşlarda meme ve rahim kanserine yakalanıyor ve hayatlarını kaybediyor. Bu hastalıkların önlenmesi ya da erken teşhis ile tedavisi mümkün. Sağlık konusunda söylediklerim eğitim konusunda da geçerli. Özel okullara gidemeyen çocuklarımız için yapılacak çok şey var. Bunlar da belediye eli ile yapılacak. Sosyal hizmetler, destekler olmak zorunda. Bunlar belediyenin görevleri olmadığı halde yapıyoruz."

'KIRSALDA DA MERKEZDE DE KALKINMA SAĞLANACAK'

Tugay, buradaki etkinliğin ardından Tercanlılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Mutlu'nun da katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin kültürel zenginliğine değinerek, ülkedeki bu değerin korunması gerektiğini vurguladı. Tugay, 1 Nisan'da sonra İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacaklarını da ifade ederek, şunları söyledi:

"5 yıl boyunca çok güzel çalışmalar yapacağız. Şehrin kalkınması için tüm projelerimiz hazır. Aziz Başkan kırsal bölgede kalkınma için çok çaba gösterdi. Nereye gitsem Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı çalışmalardan, kırsalda çiftçimize, üreticimize nasıl destek olduğundan bahsedilir. Onun geleneği Tunç Başkanla devam etti. Ben de bu geleneği devam ettireceğim ve kırsaldaki vatandaşlarımızın kalkınması için çaba göstereceğim."

EGELİLER KEŞKEK GÜNÜNE KATILDI

Tugay daha sonra CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ile Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki Egeliler Keşkek Günü etkinliğine katıldı. Tugay; Çağdaş Manisalılar Dayanışma Derneği, İzmir Manisa  Köprübaşılılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege  Bölgesi Afyonkarahisar Yörük ve Türkmen Dayanışması Federasyonu, Banaz Büyükoturak ve Çevre Yöreleri Dayanışma Derneği, İzmir Selendililer Derneği, Bayraklı İzmirliler Derneği, Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanları ve üyeleriyle Sevgi Yolu'nda yürüyüp, seçmenlerle buluştu. Yapılan keşkek hayrı için dua okundu. Ardından Tugay ile Önal, pişirilen keşkeği karıştırdı.

Editör: Oğuzhan Arslan