APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - CHP  Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyaretleri kapsamında ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyareti etti. Özel'i CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları çiçekle karşıladı. Özel'in ziyareti sırasında öğretmenlik için atama bekleyen engelli bir kadın, yardım isteyip, kendisine öz geçmişini verdi. Özel, öğretmen atamalarına değinerek, "Geçen sene bizim sayemizde 5 bin engelli öğretmen atandı" dedi.

Özel daha sonra Kültürpark'taki İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a tebrik ziyaretinde bulundu. Özel, "İzmir, 31 Mart seçimlerinde 31 ilçede gösterdiğimiz belediye başkanından 29'unun seçildiği bir başarıyı elde etti. Bizim kampanyamız Atatürk'ün annesinin emanet edildiği kentte siyaset yapmanın sorumluluğunu taşıyor. Bizim kampanyamız Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisi olmanın cumhuriyetin sancak gemisi olmanın sorumluluğunu taşıyordu. Bu sorumlulukla birlikte hep beraber çalıştık ve aylarca inanamadıkları seçim sonucunu aldık" diye konuştu.


GELECEK SEÇİMLERDE İZMİR'DE HEDEF 31'DE 31

Eylem Tok ve oğlunun iadesi için gözler eylül ve ekimdeki duruşmalarda Eylem Tok ve oğlunun iadesi için gözler eylül ve ekimdeki duruşmalarda


Özel, İzmir‘deki gelecek hedefleri ile ilgili, "Seçimden 3 hafta önce '25 kesin olur, 29-30 olur mu?' diye konuşurken, birileri İzmir'in üzerinde farklı hayaller kuruyorlardı. Ama İzmirliler, İzmir'i, CHP'yi ve cumhuriyeti tartıştırmadılar. Bu seçimde İzmir'de tüm tarih boyunca tüm partilerden 6 kadının belediye başkanlığı yaptığı yerde 9 kadın aday gösterdik. İzmirliler 8'ine teveccüh gösterdi ve seçti. 12 genç aday gösterdik. Hiç görülmediği kadar genç aday gösterdik. İzmirliler 11'ini seçti. Seçemedikleri arkadaşımız 16 puan geriden geldi, kıl payı kaybetti, gelecekte mutlaka hedefine ulaşacak. Gelecek seçimlerin rekor oyunu Menemen'de alacağız. Gelecek seçimlerde İzmir'de hedef 31'de 31. 30 belediye ve büyükşehri kazanmaktır. Zaten uzak bir noktada değiliz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM BAŞARISI SADECE GENEL BAŞKANLA, ADAYLA VE KONJONKTÜRLE İZAH EDİLEMEZ


Seçim başarısının sadece genel başkanla, adayla ve konjonktürle izah edilemeyeceğini söyleyen Özel, "Örgüt olmadan olmaz ve bunların hepsinin birden olduğu ve uyumlu olduğu bir süreçte başarı gelir. İzmir'deki başarı iyi adayların güçlü örgüt yapımızla uyumlu yürüttükleri bir kampanyada, genel kampanyanın ruhuna uygun adaylarla, Türkiye'de değişimi en çok isteyen ve CHP değişimini yüzde 92 ile desteklemiş bir kentte 10 yaşından beri büyüttüğü genç evladını genel başkan yapmış olan bir kentin beklentilerine uygun bir adaylaşma ve adayların örgüt tarafından benimsenmesiyle ortaya çıkan sonuç bu sonuçtur" dedi.

İZMİR'DE KENDİ İÇİMİZDE ÖZ ELEŞTİRİ YAPIYORUZ


İzmir'de kendi içlerinde öz eleştiri yaptıklarını belirten Özel, "Çünkü Manisa'da yüzde 60 alınan bir yerde İzmir'de alınan oy oranını konuşuyoruz. Elbette doğru bir stratejiyle neredeyse bütün belediyeleri kazandık. Bir başarısızlıktan söz etmek değil ama İzmir'in çok daha bu rakamların fevkinde rakamlara ulaşabilmesi için gayret göstereceğiz. Haksızlık da yapmayalım. Geçen seçim 2 önemli partinin, oyunun yüzde 10'un üzerinde olduğu iki partinin aday göstermeyip bu dönem İzmir'de adaylarının olduğu gerçeğini de görelim. CHP'ye karşı yürütülen sert kampanyaları, acımasız kampanyaları görelim" diye konuştu.

TUGAY'IN CEBİNE SIKIŞTIRILAN ANAHTAR, İZMİR KENTİNİN ALTIN ANAHTARI DEĞİLDİR


Özgür Özel, İzmir’de yetkinin Cemil Tugay'da olduğunu söyleyerek, "Yetki diğer 28 belediye başkanımızda ve onlardan sadece kentte güzel işler yapmalarını beklemiyoruz. Elbette ki İzmir'in yüksek beklentilerle en iyi derecede cevap verilmesi gerekiyor. Ancak belediye başkanlarımızın hepsine bakarken 'Bunlar Türkiye'yi yönetmeye hazır mı?' diye bakıyor. Seçmen, seçimde Cemil Tugay'ın cebine bir anahtar sıkıştırdı. Belki gördünüz, belki görmediniz. Cebine sıkıştırılan anahtar, İzmir kentinin altın anahtarı değildir. Büyükşehir belediyesinin kapısının ya da kasasının anahtarı değildir. O anahtar iyi, doğru, dürüst, şeffaf bir yönetimin sonucunda en geç 4 yıl sonra ya da ne zaman yapılırsa yapılacak genel seçimlerde Atatürk'ün partisinin iktidara gelmesinin anahtarıdır. Bu bilinçle çalışıyorlar. Bu bilinçle çalışmaya devam edecekler. Bütün gücümüzle onları desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan Arslan