APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Türkiye sandık başına gitti.  İzmir’de siyasiler sandık başında giderek oy kullandı. 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için oyunu kullandı. Tugay, saat 12.30'da eşi Öznur Tugay’la Karşıyaka Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu’nda kurulan 2110 No’lu sandığa giderek oyunu attı. Oy kullanma işleminden sonra konuşan Cemil Tugay, “Beklediğimiz gün geldi. Yaklaşık 2 ay süren kampanya döneminden sonra nihayet bugün karar verme günü. Bugün artık bizlerin değil tüm yurttaşlarımızın konuşma günü. Demokrasi ortamını yaşamaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Kendi adıma CHP'nin değişim sürecinden sonra girdiği ilk yerel seçimde başarılı çıkacağımıza inanarak, akşam saatlerini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Halkımızın teveccühüne ulaşmayı diliyoruz. Ama sonuç ne olursa olsun, halkımızın kararı bizim için en doğru olandır. Katılan, katkı veren, emek harcayan, burada sandık başında görev yapan, bu yarışa katılan herkesi kutluyorum, herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olsun şehrimiz için, Türkiye'miz için ve güzel günlerim başlangıcı olsun diyorum” dedi.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bayraklı Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu 2153 nolu sandıkta oyunu kullandı. Burada açıklama yapan Dağ, “Bu akşam çıkacak olan sonuçtan inanıyorum ki 4,5 milyon İzmirli hemşehrimiz kazanacak” dedi.
31 Mart yerel seçimlerinde, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, eşi Zeynep Dağ ve kızı Esma Zümra Dağ ile birlikte oy kullanacağı okula geldi. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Dağ, daha sonra oy sırasını bekledi. Sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Dağ, oy pusulası ile zarfı alıp kabine geçerek oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Çok güzel bir kampanya dönemi geçirdik İzmir'de. Heyecanlı, keyifli, saygıyı aşağı indirmeyen, saygılı, birbirine karşı yıkıcı olmayan, yapıcı bir şekilde bir kampanya dönemi geçirdik. Sadece projelerimizi konuşacağız. Demiştik. 70 günü bu şekilde geçirdik. Şimdi bugün de demokrasi sınavının en güzeli yaşıyoruz. Ve inşallah huzurlu bir seçim dönemi ve seçim günü geçiririz. Bu akşam çıkacak olan sonuçta ve inanıyorum ki 4,5 milyon İzmirli hemşehrimiz kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek. Herkesin kazandığı bir dönem olacak. Ve yarından itibaren de 30 ilçemiz, büyükşehirimiz ve muhtarlarımıza birlikte inşallah çok güzel bir hizmet süreci başlayacak" dedi.

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, oyunu Çeşme'de Mustafa Bahçeli İlk ve Ortaokulu 1046 nolu sandıkta kullandı. Oğuz; "Seçimlerin öncelikle İzmir'e, sonra da tüm Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

 Ceyda Bölünmez Çankırı: İzmir kazanacak, Konak kazanacak

AK Parti Konak Belediyesi Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Konak Osman Kibar Ortaokulu'nda31 Mart2024  Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Çankırı'ya babası Süleyman Bölünmez, annesi Aysun Bölünmez, eşi Talip Çankırı ve çocukları Ceyla Çankırı ile Kaan Çankırı eşlik etti. Oy kullanmadan önce okuldaki sandık görevlilerini ziyaret eden Çankırı, görevlilere kolaylıklar diledi. Çankırı, "60 gün boyunca çok tempolu ve nezaketli bir şekilde İzmir'de kampanya nasıl yapılır, öğrettiğimiz ve çok güzel bir şekilde geçirdiğimiz bir kampanya oldu. Kazasız belasız da bu süreci bitirdik. Bugün de en demokratik şekilde son görevimizi yerine getiriyoruz. Geçirdiğimiz şu dönem içerisinde İzmir halkının, vicdan terazisine hizmeti koyduğunda, hizmetin ağır geleceğini düşündüklerine inanıyorum. Bu yüzden inşallah İzmir kazanacak, Konak kazanacak ve burada yaşayanlar kazanacak diyorum. Tekrar oyunu kullanmamış arkadaşlarımıza, Konaklı hemşerilerimize, sandık başında demokratik haklarını, en kısa sürede kullanmalarını diliyorum" diye konuştu.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu: Güzel bir pazar sabahında eşim ve oğlumla birlikte oyumuzu kullandık. Yoğun bir süreci bugün itibariyle geride bırakıyoruz. Adaylık süreci boyunca mahallelerimizi adım adım gezdik ve komşularımızın taleplerine kulak verdik. Konak için hazırladığımız projeleri ve vizyonumuzu anlattık. Bugün hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Çocuklarımız ve aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullanalım. Şehrimiz ve Konak için hayırlı uğurlu olsun. Demokrasinin olduğu, herkesin mutlu olduğu bir Konak umut ediyorum. Günün sonunda herkes mutlu olsun, Konak mutlu olsun. Gelin yaşamınıza ve kentinize sahip çıkın

AK PARTİ İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI
Eşsiz İzmir’imizin güçlü geleceği için eşim Şahika Hanımefendi ile birlikte oyumuzu kullandık. Sandık kurulu görevlilerimize ve seçimlerde görev alan vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyor, seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, Eşsiz İzmir’imize ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Saygil,

CHP İL BAŞKANI ŞENOL ASLANOĞLU
Vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu kullandım ve demokrasi şölenine katıldım. Tüm İzmirli hemşehrilerimi önce oylarını kullanmak, saat 17.00’den sonra da oylarına sahip çıkmak için sandığa davet ediyorum. Oyumuza ve İzmirimize sahip çıkalım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Bugün yine demokrasi, demokrasinin gereklerinden birini yerine getirme günü. Muhtarlarımıza, meclis üyelerimize, belediyeye başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum şimdiden. Tüm vatandaşlarımıza, sakin, huzurlu, keyifli bir seçim günü diliyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel: Oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden yana kullanacaklarına, İzmir duruşunu güçlü bir şekilde bir kez daha göstererek tüm ülkeye yeniden baharı getireceklerine inanıyorum.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Kentimizin geleceği için oyumu kullandım... Bir oydan ne olur deme!! Sen de sandığa gel, İzmir kazansın. Türkiye kazansın.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan: Biz görevimizi yaptık oyumuzu kullandık. Tüm yurttaşlarımızı da İzmir'in geleceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecegi için oyunu kullanmaya davet ediyorum.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyumuzu kullandık. Yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyor; vatandaşlarımızı oy kullanmaya, demokrasiye katkı sunmaya davet ediyorum.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Değerli eşim ile oyumuzu kullandık. Tüm halkımızı oylarını kullanarak, bu demokrasi şölenine katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Oy ver, yönetime katıl, geleceğine sahip çık. 1 Nisan Demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin kazandığı, İzmir'in ve Türkiye'nin…

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan: Eşim Büşra Hanım ile birlikte oyumuzu Bayraklı’da kullandık. Seçimlerimizin şehrimiz ve ülkemiz için demokrasi bayramı havasında geçmesini diliyorum. Hayırlı olsun.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ŞEBNEM BURSALI
İzmir Gerçek Belediyecilik ile tanışsın diye vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Hayırlı olsun. İzmir kazansın, Türkiye kazansın

CHP'NİN ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ONUR EMRAH YILDIZ: Eşim Gamze’yle birlikte; doğup büyüdüğüm Balatçık’ta, AOSB Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda oyumuzu kullandık. Yurttaşlık görevimizi yerine getirdik. Dostları, görevlilerimizi selamladık. Şimdi sıra sizde, söz halkta! Çiğli için, İzmir için, demokrasinin gereği olan seçim yapma hakkımızı mutlaka kullanalım. Diliyorum ki, güzel yarınlara birlikte erişelim…

CHP Menderes Belediye Başkan Aday İlkay Çiçek: Menderes’imizde güzel bir seçim süreci yaşadık. Biz adaylar söylenmesi gereken ne varsa söyledik, artık söz vatandaşlarımızın. Tüm hemşehrilerimizi en temel demokratik hakları için oy kullanmaya davet ediyorum. Menderes’in geleceğinde söz sahibi olmak isteyen tüm hemşehrilerim sandığa gidip oyunu kullansın ve sandığa sahip çıksın. Seçimler güzel ilçemiz başta olmak üzere İzmir’imize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.

CHP’NİN BAYRAKLI ADAYI İRFAN ÖNAL :Çamkıran Ortaokulu’nda oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçim sonuçlarının ülkemize, İzmir’imize ve Bayraklı’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Henüz oy kullanmamış vatandaşlarımızı oy kullanmaya, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum.

CHP'NİN ÇEŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LAL DENİZLİ: Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’nda 1078 No’lu sandıkta oyumu kullandım. Seçim sonuçlarının şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm yurttaşlarımızı kentimizin geleceği için oy kullanmaya davet ediyorum.

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay: Uzun bir maraton sonucunda bugün artık sandığa gidip oyumuzu kullanıyoruz. Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı vereceğiz. Yoğun ve yorucu bir seçim sonrasında bugün halkımız ülkenin kaderini belirleyecek seçim için sandık başına gidiyor. Biz milletin dediği olsun diyoruz. Oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı olsun. Sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Umarım olaysız, huzurlu bir seçim olur. Kazanan demokrasi olur, kazanan ülkemiz olur. Halkımızdan tek isteğimiz sandığa gidip oylarını kullanmaları. Bu demokratik hakkı kullanmalarını rica ediyorum. Güzel günlerde buluşmak umuduyla

AK PARTİ'NİN KARABAĞLAR ADAYI MEHMET SADIK TUNÇ: Birlik ve beraberlik içerisinde Karabağlar’ımıza en iyi hizmeti yapabilmek için Yurtoğlu Mahallesi Şehit Egemen Öztürk Ortaokulu’nda oyumuzu kullandık. Hayırlı, uğurlu olsun.

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu: Güzel bir pazar sabahında Karşıyaka’mızı, İzmir’i gelecek beş yılda yönetecek kadroları belirlemek üzere bugün sandık başındayız. Bugün kazananın Karşıyaka’mız ve Karşıyakalıların olmasını temenni ediyorum. Sandıklarda güzel bir hava var, demokrasimize yaraşır bir seçim olmasını diliyorum. Bu demokrasi şöleninde yer alan muhtar adaylarımıza, belediye meclis üyesi adaylarımıza, belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum

CHP’NİN BUCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖRKEM DUMAN: Demokrasinin temel unsuru olan oy kullanma işlemini gerçekleştirerek vatandaşlık görevimi yerine getirdim.  Hangi siyasi partiye oy verdiğine bakmaksızın tüm hemşehrilerimi vatandaşlık görevini yerine getirmeye davet ediyorum.

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin: Bugün Buca'mız için tarihi bir gün. İnşallah bugünü Bucalı seçmenlerimiz değerlendirecektir. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Buca'da da güzel bir seçim atmosferi var. Çok güzel bir seçim dönemi yaşadık. Buca için hayallerimizi ve projelerimizi hemşerilerimize anlattık. Hakkımızda hayırlısı olsun. Sandıklar açıldığında seçimin kazananı Bucalılar olacak Buca olacak, kazanan çocuklarımızın geleceği olacak. Seçimlerin Buca’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum

25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti İzmir İl Eski Başkanı Kerem Ali Sürekli: Türkiye Yüzyılı ve Hizmet Belediyeciliği İçin Ailemiz İle Birlikte Oyumuzu Kullandık. Seçim Sonuçlarının Vatanımıza ve Aziz Milletimize Hayırlı Olmasını Diliyorum.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI ABDÜL BATUR: Değerli eşim Ferah Batur ile birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için oyumuzu kullandık. Ülkemizin çağdaş yarınları ve aydınlık bir gelecek için herkesi sandıklara davet ediyorum. Seçilecek olan Belediye Başkanlarına, Meclis Üyelerine, Muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu:  Vatandaşlık görevimizi yerine getirerek, eşim Fügen Selvitopu'yla birlikte oyumuzu kullandık. Seçim sonuçlarının kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, seçilecek belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza başarılar dilerim.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: 2024 Mahalli İdareler Seçimi ülkemize ve şehrimize hayırlar getirsin.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: Bayraklımızı geleceğe taşımak için değerli eşim ve oğlum ile birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, oyumuzu kullandık. Tüm hemşehrilerimi en temel vatandaşlık görevlerini yerine getirmek ve güzel kentimize sahip çıkmak için sandığa davet ediyorum.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI ALİ ENGİN: Demokrasi ve vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu İlhan Onat İlkokulu'nda kullandık. Seçim sonuçlarının ülkemize, İzmir'imize ve Narlıdere'mize hayırlı olmasını temenni ediyor, bugün seçilecek tüm adaylara görevlerinde başarılar diliyorum.

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UTKU GÜMRÜKÇÜ: Oyumuzu kullandık… Seçimlerin Çiğlimize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL ARDA: Yeşil Mahalle 1292 numaralı sandıkta oyumuzu kullandık.  Bu seçimin Gaziemirimize, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN
Ailemle birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirerek oylarımızı kullandık. Seferihisar’ın geleceği için tüm hemşehrilerimden oylarını kullanmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını rica ediyorum. Demokrasi adına güzel bir gün olması dileklerimle…

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan: Bugünün ülkemizin dört bir yanında huzur ve kardeşlik içinde bir demokrasi şöleni içerisinde yaşanmasını diliyorum. Sandıklardan çıkacak sonuçlar; Menemen’imize, İzmir’imize, bölgemize ve Türkiye’mize hayırlar getirsin. Umuyorum ki ilçemiz genelinde en ufak bir gerilime dahi mahal vermeden, saygı ve sevgi çerçevesi içinde bir gün yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimi oylarını kullanmaya davet ediyorum.

EFES SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL: Güzel yarınlar adına…

CHP GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İNCE: Her seçimdeki gibi Yaka Mahallesi 59 No’lu sandıkta eşim Nilüfer, kızım Sinem ile birlikte oyumuzu kullandık. Güzelbahçe’mize İzmir’e ve ülkemize hak, hukuk,adalet dolu huzurlu ve mutlu seçim sonuçları dilerim.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ: Oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçim sonuçlarının İzmir'e ve Bornova'ya hayırlı olmasını diliyorum.

İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKANI ÜLKÜ DOĞAN: Konak Murat Reis İlköğretim Okulunda oyumuzu kullandık. Seçimlerin ülkemize ve milletimize demokrasi getirmesini dilerim, İzmir için #Enİyisi olsun. 
 

Editör: Oğuzhan Arslan