APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - 14 Mayıs'taki seçimlerde İYİ Parti'den Adana Milletvekili seçilen Bilal Bilici  partisinden istifa etti.

İYİ Parti ailesinin bir üyesi olarak görev yaptığı süre içerisinde çok değerli dostlar edindiğini aktaran Bilici, istifa mesajında şunları söyledi:

"Başta İYİ Parti'ye oy vermiş Adanalı hemşerilerim olmak üzere teşkilatlarda hiçbir karşılık beklemeden sadece vatan sevgisi ile görev yapan herkese bana olan destekleri için gönülden teşekkür ederim. Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum."

Böyle İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 37'ye düştü.

Daha Önce de Tatlıoğlu İstifa Etmişti

Tatlıoğlu, açıklamasında, "Bu siyasal süreci kendi açımdan sürdürülebilir bulmuyorum. Bu nedenle İYİ Parti mensubiyetimi sonlandırıyorum" sözleri ile istifasını duyurdu.

Tatlıoğlu, açıklamasında, istifa kararının kongre nedeniyle ertelenmiş bir karar olduğuna dikkat çekti. 

Eylem Tok ve oğlunun iadesi için gözler eylül ve ekimdeki duruşmalarda Eylem Tok ve oğlunun iadesi için gözler eylül ve ekimdeki duruşmalarda

İstifa açıklamasının tamamı şöyle:

"İYİ Parti'nin kuruluş ve parlamentoya taşınma süreci, milletimizin demokrasi arzusunun parlak bir yansımasıdır.

Demokratik siyasi birikimimize ciddi bir katkıda bulunulmuş, çok ayrıcalıklı bir not düşülmüştür.

En başından itibaren ülkesi için bir umut inşaa etmek, yeni bir hikaye yazmak amacıyla ileriye çıkmış cesur insanları saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Gelinen noktanın önümüzdeki zaman diliminde daha doğru yorumlanacağını düşünüyorum.

İlk günden itibaren onurla yer aldığım, heyecanla hizmet ettiğim bu siyasal süreci kendi açımdan sürdürülebilir bulmuyorum. Bu nedenle İYİ Parti mensubiyetimi sonlandırıyorum. (Kongre hassasiyeti nedeniyle ertelenmiş bir karardır). Devam eden arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bu vesileyle, başta Kurucu Genel Başkan olmak üzere, ayrılan veya devam eden, birlikte yürüdüğümüz, birlikte çalıştığımız bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kamuoyuna Saygılarımla."

Editör: Oğuzhan Arslan