Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem, CHP Beykoz İlçe Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ve CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu ve ile birlikte ilçe turlarına katıldı.

Özel, İmamoğlu ve Köseler, ilçe turunu Paşabahçe Meydanı’nda düzenlenen halk buluşması ile noktaladı.

Burada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başta Anadolu Hisarı’nın restorasyonu olmak üzere Beykoz’da birçok farklı alanda yaptıkları hizmetlerin özetini aktardı.

‘Kanal İstanbul gündemimizde yok’ diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. İktidara Kanal İstanbul’a ilişkin “Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar” diyerek tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bunların eline İstanbul düşerse, Allah, İstanbul’u korusun. Bakı, bakın değerli İstanbullular; malumunuz bizde çok ama çok güzel bir söz var: Huylu huyundan vazgeçer mi? Vazgeçmez, vazgeçmez. Hani bunlara mikrofon uzatılıyor. Ne diyorlar? ‘Milletin gündeminde olmayan, bizim gündemimizde olmaz.’ Ne için diyorlar? Kanal İstanbul için diyorlar. Doğru mu? Ama ben size söyleyeyim mi? Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar. Biz İstanbul’un hep birlikte muhafızı olacağız, muhafızı. Bunlar gizli kapaklı ihaleler yapmaya devam etsinler. Ama bu millet gizli kapaklı değil, açıkça bunlara demokrasi dersini, İstanbul’un muhafaza olduğunu, İstanbul’u bir kişiye değil, 16 milyona emanet edeceğini, 31 Mart’ta demokrasi şamarı gibi vuracak yüzüne, demokrasi şamarı.”

Özel: İstanbul’un iradesine el koymak isteyenlere demokrasi tokadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise iptal edilen 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerini hatırlatarak, “Küçük farkı bile önce hazmedemediler. Hilelerle seçimi elimizden almak istediler. Sonra ‘Hadi bir daha’ dediler. İstanbul’un iradesine el konulmak istediğini görenler ne yaptı? ‘Haziran’da Osmanlı tokadı vuracağız’ diyenlere, demokrasi tokadını bir vurdu. Akılları başlarına geldi” şeklinde konuştu.

“Ekrem Başkan, İBB Başkanı olduğundan beri, İstanbul’un üstünde bir helikopterin içinde Tayyip Bey gezemiyor” diyen Özel, şunları söyledi: “Gezip de yanındaki İBB Başkanı’na, ‘Bu arsa kimindi’, ‘Bizim efendim.’, ‘Katarlılara verdim.’ ‘Bu arsa kimindi’, ‘İBB’nin efendim’, ‘Ben bunu Birleşik Arap Emirlikleri’ne söz verdim’, ‘Ya arsa kalmadı mı’, ‘Kalmadı efendim’, ‘O zaman bir kanal daha açalım. Etrafını Katarlılara satalım.’ Bunların hepsi bitti. Şimdi Murat Kurum’a soruyorlar; ‘Kanal İstanbul’ hakkında ne düşünüyorsunuz?’ Baktı ki Ekrem Başkan’ın sloganını İstanbul benimsemiş, ‘Ya kanal ya İstanbul’ demiş. Diyor ki ‘İstanbul’un sorunlarını konuşalım. Bunu niye gündeme getiriyorsun. Neden Kanal İstanbul konuşalım’. Kardeşim Kanal İstanbul’u sen söyledin.

94 ruhu İstanbul’a ihanetin başlangıç günüdür

“Çıkmışlar, tekrar oy istiyorlar” diyen Özel, “Hatta 94’te kazanmış ya, ’94 ruhuyla’ diyorlar. Kardeşim, 94 ruhu dediğin nedir? Ankara’da Melih Gökçek belediyeciliğidir. Burada, o günden itibaren İstanbul’a ihanetin başlangıç günüdür. Ben demiyorum. Tayyip Bey diyor. Diyor ki ‘Biz yatay mimari yapamadık. Dikey mimariyi tercih ettik. İstanbul’a hançerleri sapladık. Ve burada benim de suçum var.‘  Doğru söylüyor. Rakamı söyleyeyim mi? O geldiğinde İstanbul’da kaç gökdelen vardı? 4. O giderken kaç vardı? Tam 247.  İstanbul’a 247 tane hançer saplayanın, bundan sonra İstanbul’a vereceği hiçbir şey yoktur. Uzak dursunlar. Gölge etmesinler yeter” şeklinde konuştu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile emekli maaşlarıyla ilgili yaşadığı polemiğe de değinerek, “Tayyip Bey’le aramızda, son günlerde büyük bir gerilim var. Bana diyor ki, ‘Birisi emeklileri tahrik ediyor’ diyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Dün TÜRK-İŞ açıkladı. Açlık sınırı 16 bin 200 lira. Türkiye’de neredeyse bütün emekliler, açlık sınırının altında kalıyorlar. Bana diyor ki; ‘Emeklileri tahrik etme. Eğer emeklilere senin dediğini verirsem, çalışanlara maaş ödeyemem.’ Vallahi de yalan, billahi de yalan. Sen 5’li çeteye parayı buluyorsun. Saray müteahhidine parayı buluyorsun. Zenginlerin vergilerini ertelemeye parayı buluyorsun, bir tek emekliye gelince ‘Param yok’ diyorsun. Siyaset öncelik belirleme işidir. Senin önceliğin 5’li çeteler, benim önceliğim emekliler. Senin önceliğin birilerini zengin etmek, bizim önceliğimiz birilerinin yoksulluğunu gidermek. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları 1 Nisan’dan itibaren yoksulluğu yönetmek için değil, yoksulluğu yok etmek için göreve gelecek” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan