APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Sezonu Galatasaray'ın ardından 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de de gözler başkanlık seçimine çevrilmişti. Başkanlığa adaylığını koyan Ali Koç ve Aziz Yıldırım  iddialı açıklamalarda bulunurken gelecek sezon takımın başında yer alacak teknik direktör de merak ediliyordu. 

İSMAİL KARTAL İLE YOLLAR AYRILDI

MOURINHO'DAN PAYLAŞIM

Fenerbahçe ile anlaşmaya varan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, sosyal medya hesabından sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Mourinho, Instagram hesabından bavullarının olduğu bir fotoğraf paylaştı. 

TFF MHK Başkanı beli oldu TFF MHK Başkanı beli oldu

SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Dünyaca ünlü gazeteci Fabrizio Romano, Jose Mourinho'nun resmi sözleşmeye imza attığını duyurdu.

"Sabah saatlerinde yapılan sözlü anlaşmanın ardından Mourinho ile Haziran 2026'ya kadar iki yıllık sözleşme imzalandı."

SNEIJDER AÇIKLADI: MOURİNHO İLE GÖRÜŞTÜM

Galatasaray'ın eski yıldızı Wesley Sneijder, Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gideceğini doğruladığını söyledi.

Sky Sport'a konuşan Hollandalı eski futbolcu, "Mourinho'yla konuştum, bana Fenerbahçe'ye gideceğini doğruladı. Ben Galatasaray'daydım, onun yanına gidemeyeceğim ama İstanbul'da yemek yiyebiliriz" sözlerini sarf etti.

AZİZ YILDIRIM'DAN TRANSFER ÇAĞRISI

Adana'da kongre üyeleriyle bir araya gelen Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a transfer çağrısında bulunurken Mourinho'nun istediği yıldızı şu sözlerle açıkladı:

Ben söyledim, gittiler. Ben seçileceğim ve benim dediğim adam burada olacak. Mourinho, Lukaku'yu istiyor. Dybala var. Talisca gelmek istiyor. Bir de Sörloth var. Bu oyunculardan 1-2 tanesini halletsinler, ondan sonrasına biz gelince bakarız.

MAHMUT USLU'DAN MOURİNHO TEPKİSİ

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde yer alan Mahmut Uslu ise Ali Koç'un Mourinho ile anlaşmasının ardından şu sözleri dile getirdi

AZİZ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Ali Koç'un Mourinho ile anlaşması üzerine şu açıklamayı yaptı: 

Önder Bey ve Mahmut Bey, Jose Mourinho ile görüştü, belli bir noktaya geldik. Onlara da çağrı yaptık, 'Gelin bedelini beraber ödeyelim, beraber bu işi halledelim' dedim. Neyse akılları gelmiş, gitmişler konuşmuşlar. Mourinho'yu bana da sordu öbür taraf, 'Gerekirse imzalayın' dedim. Çünkü onların yetkisi var, bizim yetkimiz yok şu anda. Onlar da Mourinho'ya talip olmuşlar. İyi bir hamledir. Fenerbahçe'ye İsmail Kartal'dan sonra Jose Mourinho! Güzel işte Jose Mourinho ile anlaşmaları. Söylediler bana. Ben seçilirsem ben de çalışırım. 'Gelin beraber anlaşalım, imza attıralım, çalışmaya başlasın' demedim mi? Sonuçta seçilirsek biz de çalışırız, fark etmez.

DZEKO'DAN MOURİNHO PAYLAŞIMINA BEĞENİ

Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko, gazeteci Fabrizio Romano'nun Instagram'dan paylaştığı Jose Mourinho haberini beğendi. Söz konusu paylaşımda, "Fenerbahçe Jose Mourinho ile sözlü anlaşmaya vardı!" ifadeleri yer aldı.

FENERBAHÇE’NİN SON MAÇLARINI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yanı sıra başkan adayı Aziz Yıldırım’ın da teknik direktörlük için listesinde ilk sırada yer alan Jose Mourinho, uzun süredir Fenerbahçe’yi takip ediyor. Sarı-lacivertli ekibin ligde oynadığı son maçları takip eden Portekizli teknik adam, kadro yapılanması hakkında da notlar aldı. Tecrübeli çalıştırıcının daha önce Fenerbahçe’de forma giymiş futbolculardan kulüp ve şehir hakkında bilgi aldığı da öğrenildi. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ'Nİ İZLEYECEKLER

Öte yandan Ali Koç’un yeni yönetiminde yer verdiği Acun Ilıcalı’nın da bu görüşmede yer alması ve bu 3 ismin Londra’daki Wembley Stadı’nda yarın oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini beraber seyretmesi bekleniyor.

MOURINHO İLE ANLAŞMAYA VARILDI

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör çalışmaları da günlerdir sürüyor. Sarı-lacivertli ekipte sportif direktör Mario Branco, başkan Ali Koç’tan aldığı yetkiyle Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile görüşmelerini yaklaşık 1 haftadır sürdürüyordu.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Türkiye’de bulunan Ali Koç da tele konferans yönetimiyle Portekizli teknik adam ile konuşarak, projelerini ve hedeflerini anlattı. Yapılan görüşmelerin ardından Jose Mourinho, 2+1 yıllık sözleşme konusunda ikna edildi. Başkan Ali Koç, önümüzdeki saatlerde Londra’ya gidecek ve Mourinho ile resmi sözleşmeyi imzalayacak. 

AZİZ YILDIRIM GÖRÜŞMEYE GİDECEKTİ 

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın ilk teknik direktör adayı Jose Mourinho'ydu. Yıldırım, Cumartesi günü Şampiyonlar Ligi finalinde Portekizli çalıştırıcı ile görüşeceğini açıklamıştı.

Ancak Ali Koç'tan sürpriz bir hamle geldi. Elini çabuk tutan Ali Koç, Mario Branco aracılığıyla Jose Mourinho'yla anlaşmaya vardı. 

'CUMA GÜNÜ BİLECEKSİNİZ' DEMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çarşamba akşamı yaptığı açıklamada yeni teknik direktörün bugün duyurulacağını bildirmişti. Başkan Koç konuyla ilgili, "İsmail Hoca ile mi devam edeceğiz yoksa yabancı hoca ile mi şunun garantisini verebilirim; cuma günü seçime girerken hocamızın kim olduğunu net bir şekilde bileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan Arslan