APS HABER / PINAR ETCİ - 31 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimler kapsamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için Aydın'da miting organize edildi. Efeler ilçesi, Atatürk Kent Meydanı'nda bugün düzenlenen ve saat 13.30'da başlayacağı duyurulan mitingde AK Parti Lideri Erdoğan, partililer ve vatandaşlarla buluşacak. Mitinge il genelinde partililer, ilgi gösterecek. AK Parti’nin Cumhur İttifakı çerçevesinde iş birliği yaptığı MHP’nin de mitinge destek vermesi bekleniyor. Genel Başkan Erdoğan, mitingde belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamlayıp, oy desteği isteyecek. Erdoğan’ın diğer Aydın mitinglerinde olduğu gibi bu mitinginde de AK Parti iktidarları döneminde Aydın’da yapılan yatırımlar ve hizmetlerle ilgili bilgi vereceği tahmin ediliyor.

ADAYLARIN PANKARTLARI YER ALDI

Meydan, miting için hazırlandı. Miting alanı, AK Parti bayrakları ile süslendi. Meydan ve çevresindeki binalarda AK Parti ve MHP belediye başkan adaylarının posterleri de yer aldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkla bir araya geleceği miting dolayısı ile kentte güvenlik önemleri üst seviyeye çıkartıldı. Emniyet, miting için günler öncesinden hazırlıklarına başladı. Miting alanı çevresinde ve Erdoğan’ın aracı ile geçeceği yol güzergahlarında, polis ekipleri hazır bulunurken, bariyerlerle de önlem alındı. Miting alanına giden yollar ise, araçlarla kapatıldı.

7'NCİ KEZ AYDIN'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem gündeme ilişkin hem de yerel seçimlere ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. Cumhur İttifakı adaylarını tanıtacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. En son 9 Mayıs 2023’te Aydın’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katılacağı mitingle birlikte 7’nci kez Aydın’ı ziyaret etmiş olacak.

ÇILDIR'A İNECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı, Efeler ilçesinde bulunan Çıldır Havaalanı’na iniş yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’daki bürokratlar ve partililer tarafından Çıldır Havalimanı’nda karşılanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde, yıllardır hava yolu taşımacılığına açılması talep edilen Çıldır Havaalanı ile ilgili müjde verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Editör: Pınar ETCİ